Al - Sat Menüsünden Nasıl Kripto Para Alıp Satabilirim?

Al - Sat Menüsünden Nasıl Kripto Para Alıp Satabilirim?



https://www.bitexen.com websitesinde Anasayfa’da yer alan Al/Sat bölümü üzerinden Emir Defteri’ni, Alım-Satım Geçmişi’ni ve gerçekleşen son emirle oluşan güncel fiyatı kolayca ve anlık olarak takip edebilirsiniz. İşlem yapmak istediğiniz kripto para birimi için Limit Emir, Piyasa Emri ve Stop Emir seçenekleri ile emrinizi oluşturabilirsiniz.                     
     
1.   Limit Emir     

Limit Emir, işlem yapmak istediğiniz miktarı ve fiyatı belirleyerek verdiğiniz emir türüdür. Verdiğiniz emrin fiyatı, güncel piyasa fiyatına ulaşmadıkça emriniz gerçekleşmez. Limit emir türünde verdiğiniz emirlerin gerçekleşme garantisi bulunmamaktadır. Limit emir tipinde doldurmanız gereken alanlar aşağıdaki gibidir.  
  1. Limit Fiyatı: Emir verirken kripto para biriminin alınmak veya satılmak istendiği fiyat bilgisini ifade eder.     
  2. Miktar: İşlem gerçekleştirmek istediğiniz kripto para miktarını ifade eder.    
  3. Toplam: Belirlemiş olduğunuz limit fiyatı ve miktara göre hesaplanan toplam işlem tutarını ifade eder. 


2.  Piyasa Emri 

Piyasa emri sadece emir miktarını belirleyerek verilen emir türüdür. Emir defterindeki en iyi alış veya satış fiyatı emrinizin gerçekleşeceği fiyat olarak belirlenir. Eğer en iyi fiyatta alış emrinizi karşılayacak kadar derinlik yani emir miktarı yok ise, emrinizin kalanı bir sonraki en iyi fiyattan gerçekleşir. Piyasa emri, küçük fiyat oynamaları ile zaman kaybetmeden hızlıca işlem yapmanızı sağlar. Piyasa emir tipinde doldurmanız gereken alanlar aşağıdaki gibidir. 
  1. Miktar: İşlem gerçekleştirmek istediğiniz kripto para adedini ifade eder.    
  2. Toplam (yaklaşık): Belirlemiş olduğunuz miktar ile kripto paranın güncel fiyatına göre yaklaşık olarak hesaplanan toplam işlem tutarını ifade eder. 

3.   Stop Emir     


Stop emir, genellikle daha az zarar etmek veya kârı korumak amacıyla kullanılan, şartlı emirler girilmesini sağlayan emir türüdür.  
  1. Tetikleyici Fiyat: Piyasa fiyatının tetikleyici fiyat seviyesine gelmesi ile emrin koşulu gerçekleşmiş olur. Emir, Stop Limit Emir şeklinde verildiyse limit fiyatı ile; Stop Piyasa Emri şeklinde verildiyse, o anki piyasa fiyatına göre Emir Defteri’ne işlenir. 
  2. Limit Fiyatı: Stop Limit Emir seçeneğinde, emir tetiklendikten sonra piyasa fiyatı Limit Fiyatı’na ulaşırsa emir gerçekleşir. Piyasa fiyatı, Limit Fiyatı’na ulaşmazsa emir gerçekleşmez. 
  3. Miktar: İşlem gerçekleştirmek istediğiniz kripto para adedini ifade eder.            
  4. Toplam: Stop Limit Emir’de belirlemiş olduğunuz limit fiyatı ve miktarına göre hesaplanan toplam maliyeti ifade eder. Stop Piyasa Emri’nde Toplam alanı, işlemin gerçekleşeceği andaki piyasa fiyatı bilinemeyeceği için yer almaz.  


Üç emir tipi için de, Miktar veya Toplam alanlarından birisinin doldurulması yeterlidir. Doldurulmayan alan otomatik olarak hesaplanacak ve ekranda görünecektir. 


               



    • Related Articles

    • 6 Yeni Kripto Para Hızlı Al/Sat’ta!

      Starknet (STRK), Worldcoin (WLD), Arkham (ARKM), Sleepless AI (AI), Pendle (PENDLE) ve Gnosis (GNO) Hızlı Al/Sat’ta! 300'den fazla kripto para ile alım-satım yapma ayrıcalığı Bitexen'de! 6 yeni kripto para ile birlikte platformumuzda listelenen ...
    • Hızlı Al - Sat Menüsünden Nasıl İşlem Yapabilirim?

      Hızlı Al / Sat münüsü ile sahip olduğunuz herhangi bir kripto parayı TL veya USDT’ye çevirmeden doğrudan farklı bir kripto paraya dönüştürebilirsiniz. Alım – satım yapmak için, işlem yapmak istediğiniz kripto para satırındaki Al veya Sat butonuna ...
    • Al - Sat Menüsü Nedir?

      Al - Sat menüsünden; PRO tahtalarda listelediğimiz kripto paraları görüntüleyebilir ve işlem yapmak istediğiniz kripto para birimi için; Gelişmiş fiyat ve derinlik grafik seçeneklerine ulaşabilir, detaylı Emir Defteri bilgisini görüntüleyebilirsiniz. ...
    • Hızlı Al - Sat Menüsü Nedir?

      Hızlı Al-Sat menüsünden; Platformumuzda listelediğimiz 200’den fazla kripto parayı görüntüleyebilir, alım veya satım yapmak istediğiniz kripto para satırındaki Al veya Sat butonlarına tıklayarak istediğiniz işlem çiftlerini belirleyebilir ve emrinizi ...
    • 5 Yeni Kripto Para Hızlı Al/Sat’ta!

      Blur (BLUR), MXC (MXC), Velo (VELO), Dogelon Mars (ELON) ve Metis (METIS) Hızlı Al/Sat'ta! 250'den fazla kripto para ile alım-satım yapma ayrıcalığı Bitexen'de! 5 yeni kripto para ile birlikte platformumuzda listelenen toplam kripto para sayısı 285 ...