Bitexen’in Listelediği Taraftar Token’lar Dönüşüyor!

Bitexen’in Listelediği Taraftar Token’lar Dönüşüyor!



Güncelleme: Taraftar Token dönüşümü 24 Mayıs Salı günü 12:00'den sonra tamamlanmıştır. 

Değerli Kullanıcımız,

Futbol Kulüpleri ve Exenpay iş birliği ile oluşturulan ve Bitexen’de işlem gören DEMIR/TRY, KYSR/TRY, SKRY/TRY, SIV/TRY, AKREP/TRY, DIYAR/TRY, ERZ/TRY, BLKS/TRY, URFA/TRY, GRS/TRY, RIZE/TRY, YMS/TRY, VAN/TRY, HATAY/TRY, TUZLA/TRY işlem çiftlerinde alım-satım ve yatırma işlemleri 23.05.2022 saat 12.00'de geçici olarak durdurulacak olup 24.05.2022 saat 12.00’den sonra token ekonomisi değişikliği ardından yeniden işleme açılacaktır. 

Ayrıca bu kripto varlıklarda iç transfer ve çekme işlemleri platformumuzda geçici olarak durdurulmuş olup 24 Mayıs 12:00'den sonra tüm işlemlere açılacaktır. 
İlgili işlem çiftlerinde tüm kripto varlıkların maksimum arzı 1,000,000.00 (bir milyon) olarak dönüştürülecektir.

Dönüşüm Formulası: 
Mevcut Token Adediniz / (Maksimum Arz / 1,000,000) = Yeni Token Adediniz
İlgili dönüşüm formulası tüm kripto varlıklar için ve tüm varlıklar için (ön satış, hazine, pazarlama, teknoloji) uygulanacaktır ve maksimum arz 1,000,000.00 Adet token değerini aşmayacaktır. Bu dönüşüm ile yeni token üretimi gerçekleştirilmeyecektir.

Soru/ Cevap:

 1- Token dönüşümü nedir?
Token ekonomilerinde ya da teknik altyapılarında gerçekleşebilecek değişiklikler sonucunda  mevcut tokenların sayısal ya da teknolojik değişiklik geçirmesine denir. 

2- Token dönüşümü neden olacak? 
DEMIR, KYSR, SKRY, SIV, AKREP, DIYAR, ERZ, BLKS, URFA, GRS, RIZE, YMS, VAN, HATAY ve TUZLA taraftar tokenlarında token ekonomisinin değişikliği sebebi ile token dönüşümünü gerçekleşecektir.

3- Dönüşüm tüm taraftar tokenları kapsıyor mu?
Token dönüşüm sürecine DEMIR, KYSR, SKRY, SIV, AKREP, DIYAR, ERZ, BLKS, URFA, GRS, RIZE, YMS, VAN, HATAY ve TUZLA taraftar tokenları dahil olacaktır.

4- Taraftar tokenlarda karşılaştırma kolay olacak mı? 
Gerçekleştirilecek dönüşüm, token arzlarında aynı değerlere ulaşmasını sağlayacaktır. Bu değişim ile tüm token adetleri sabit ancak fiyatlar değişken olacaktır. Bu sistem, yatırımcıların kripto paraların güncel değerleri ve sabit arz üzerinden değer karşılaştırması yapmalarını kolaylaştıracaktır.

6- Taraftar tokenların alım satımları etkilenecek mi?
Taraftar token alım ve satımları 23.05.2022 saat 12:00'de durdurulacak olup alım, satım, transfer işlemleri 24.05.2022 12:00’den sonra tekrar aktifleştirilecektir.

7- Taraftar tokenlarının fiyatları etkilenecek mi?
Dönüşüm süreci ardından oluşacak fiyat hareketleri piyasadaki arz ve talebe göre oluşacaktır ancak kısmi olarak gerçekleşmemiş tüm limit emirler, dönüşüm oranında güncellenerek korunacaktır. Örneğin, dönüşüm oranı 500 olan kripto varlık için güncel limit emriniz 1 TRY ise, 500 TRY olarak dönüşerek korunacaktır. 

10- Dönüşüm ne zaman olacak? 
Token dönüşümleri 23 -24  Mayıs 2022 tarihi arasında gerçekleştirilecektir.

11- Dönüşüm sonrası eski emirlerimi görebilecek miyim?
Emirler de dönüşüm oranında değişime uğrayacak ve tüm limit emirler (kısmi gerçekleşmiş limit emirler hariç) dönüşüm oranıyla hesaplanmış haliyle emir defterinde yer alacaktır.

12- Token dönüşümü sonrası tahta ne olacak? / Dönüşüm sonrası yeni bir token mı oluşacak?
Dönüşüm süreciyle yeni bir token oluşturulmayacak ve işlem görmekte olan tokenların maksimum arzı 1,000,000.00 adet değerini aşmayacaktır. Dönüşüm sonrasında, dönüşüm oranlarının uygulanması ile belirlenmiş güncel fiyatlar tahtada yer alacaktır. Fan tokenların fiyatları arz ve talep doğrultusunda belirlenmeye devam edecektir.

13- Taraftar tokenların izahnameleri değişecek mi?
Gerçekleştirilen değişim politikası doğrultusunda taraftar tokenlarının değişimlerini içeren bilgilendirmelerin yer alacağı güncel izahnameler kulüpler tarafından yayınlanacaktır.

14- Toplam token değerim azalacak mı?
Dönüşüm işlemi toplam piyasa değerinde bir değişiklik yaratmayacak olup sahip olunan adede denk gelen bakiye değerleri alım-satım işlemleri doğrultusunda belirlenecektir. 

15- Token dönüşüm sürecinde Toplam piyasadaki arz miktarı değişecek mi?
Duyuru metninde bahsi geçen;
Mevcut Token Adediniz / (Maksimum Arz / 1,000,000) = Yeni Token Adediniz 
İlgili dönüşüm formulası tüm kripto varlıklar için ve tüm varlıklar için (ön satış, hazine, pazarlama, teknoloji) uygulanacaktır. Böylece, maksimum arz 1,000,000.00 Adet token değerini aşmayacaktır. 

17- Bu dönüşümü Exenpay mi yapacak, Bitexen mi? Bitexen’in rolü nedir?
Bitexen listeleyici platform görevi üstlenmektedir. Dönüşüm, ExenPay ve duyuru metninde ismi yer alan taraftar kulüplerinin iş birliğiyle gerçekleştirilecektir.

18- Onay vermezsem yine de bu dönüşüm yapılacak mı?
Token dönüşümleri duyurulan tarihte gerçekleştirilecek olup  tüm tokenlar dönüşümden etkilenecektir.

19- Kilitli bakiyelerim eklenecek mi?
Tüm bakiyeler dönüşüm oranında düzenlenecektir. Bu noktada sahip olunan kilitli bakiyeler de aynı oranda değiştirilerek işlem görmeye devam edecektir.

20- Yakım rakamları değişecek mi?
Şimdiye kadar gerçekleştirilen yakımlar, izahname doğrultusunda gerçekleştirilmiş olup dönüşüm sonrasındaki süreçte gerçekleştirilecek yakım oranları, güncel izahnamede yer alacaktır.

21- Token dönüşüm süreci diğer tokenlar için de gerçekleşecek mi?
Token dönüşüm sürecine DEMIR, KYSR, SKRY, SIV, AKREP, DIYAR, ERZ, BLKS, URFA, GRS, RIZE, YMS, VAN, HATAY ve TUZLA taraftar tokenları dahil olacaktır. Önümüzdeki süreçte diğer tokenlar için dönüşüm gerçekleşmesi durumunda duyuru yapılacaktır.



    • Related Articles

    • Bitexen Taraftar Token Evreni'ne Hoş Geldiniz!

      Bitexen, Türkiye'nin en kapsamlı taraftar(fan) token platformunu sizlerin hizmetine sunuyor. 30'un üzerinde Türk takımı ve Avrupa'nın önde gelen kulüplerini #BitexenEtkisi ile aynı çatı altında buluşturarak taraftar deneyimini zirveye taşıyor. Yeni ...
    • Taraftar Token Programı

      Taraftar Token Ödül Programı Başladı! Taraftar Token Ödül Programı Nedir? Bitexen Websitesi'nden Nasıl Katılabilirim? Bitexen Mobil Uygulaması'ndan Nasıl Katılabilirim? Taraftar Token Yarışmalarına katılan üyelerimiz, katıldıkları token adetlerine ...
    • Stabil Taraftar Tokenların Dinamik Tokenlara Dönüşümü

      Adana Demirspor Coin (ADSC), Kayserispor Coin (KYSRC) ve Sivasspor Coin (SIVAS) stabil taraftar tokenlarının, DEMIR Token (DEMIR), Kayserispor Token (KYSR) ve Sivasspor Token (SIV) dinamik tokenlarına dönüşümü özelliği aktifleştirilmiştir. ...
    • HESABINDA EXEN OLANA BABI TOKEN BITEXEN’DEN HEDİYE!

      Değerli Kullanıcılarımız, Dünyanın en aktif NFT platformlarından Babylons’un Token’i BABI’nin Airdrop programı Bitexen’de başlıyor! Bu etkinlikte Bitexen kullanıcıları, 5 Eylül 2021’de saat 23:59:59'da hesaplarındaki toplam EXEN miktarı üzerinden ...
    • Bitexen Club ve TATIL Token Anneler Günü Kampanyası Hakkında

      06.05.2022 ve 08.05.2022 tarihleri arasında Bitexen Club üzerinden minimum 500 TL ve üzerinde TATIL Token'ı 90 gün kilitleyen her kullanıcı tatilbudur.com' dan yapacakları otel rezervasyonlarında tüm indirimlere ek %5 indirim hakkı kazanacaktır. ...