EXEN Coin Hakkında Sık Sorulan Sorular

EXEN Coin Hakkında Sık Sorulan Sorular

1. Toplam Kaç Adet EXEN Coin Üretilecek?
Sadece 15 milyon adet EXEN Coin kripto-parası üretilecek ve bu sayıya ulaşıldıktan sonra yeni EXEN Coin üretimi yapılamayacaktır.

2. Hangi Fiyattan Satacaksınız?
EXEN Coin’ler, Bitexen tarafından kullanıcılara ücret karşılığı satılmaz, kullanıcılara ücretsiz olarak dağıtılır. EXEN Coin tahtalarında kullanıcılar kendi aralarında kendi belirledikleri fiyatlardan alım satım gerçekleştirebilecektir.

3. EXEN Coin Kimlere Dağıtılacak?
5 milyon EXEN Coin, Bitexen’e üye olup hesabını onaylatan kullanıcılara ve bu kullanıcılara referans olan kullanıcılara dağıtılacak. Geri kalan EXEN Coin’ler, periyodik olarak düzenlenecek kampanya ve yarışmalarla yine kullanıcılara dağıtılacak.
5 Milyon Coin dağıtımının ardından, 22.09.2020 tarihi itibari ile üyelik ve referans kampanyası kapsamında dağıtılan EXEN Coin kampanyası tamamlanmıştır.

4. Herkese Eşit Miktarda mı Dağıtılacak
İlk kullanıcılara daha çok olacak şekilde; EXECoin Dağıtım ve Geri Alım Planı'nda ifade edilen dağıtım yöntemi izlenecektir.​​​​

5. EXECoin’lerim Hesabıma Ne Zaman Geçecek?
Gün içerisinde sistem otomatik olarak kullanıcı üyelik onay durumlarını kontrol ederek onaylı kullanıcılara ve referans olan kullanıcılara EXEN Coin aktarımlarını gerçekleştirecektir.

6. Ne Kadar EXEN Coin Dağıtıldığını Görebilecek Miyim?
Evet, sistem üzerinde güncel dağıtılan miktarı ve içerisinde bulunulan aşamayı yayınlamaktayız. Buraya tıklayarak Dağıtım&Geri Alım Bilgilerini görüntüleyebilirsiniz.

7. Referans Olduğum Kullanıcılar için Ne Kadar EXEN Coin Aldığımı Görebilecek Miyim?
Evet, kullanıcı panelinizde referans olduğunuz her bir kullanıcı için ne kadar EXEN Coin aldığınızı izleyebileceksiniz.

8. Geri Alım Dönemlerinden Ne Kadar EXECoin Alacaksınız?
Her geri alım döneminde, alım için kullanacağımız kripto-para miktarını önceden açıklayacağız. Ne kadar EXEN Coin alabildiğimiz, işlem tahtalarında oluşan fiyatlarla belirlenecektir. Dağıtım&Geri Alım Bilgilerinden detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

9. Daha Fazla EXEN Coin Sahibi Olmak İstiyorum, Belirli Fiyattan Toplu Alım Yapabilir Miyim?
EXEN Coin bir ICO olmadığından biz platform olarak EXEN Coin satmıyoruz, ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Daha fazla EXEN Coin sahibi olmak istiyorsanız, daha fazla arkadaşınıza referans olabilir, EXEN Coin işlem tahtalarında diğer kullanıcılardan EXEN Coin alabilir veya ödüllü yarışmalara katılabilirsiniz.

10. Bitexen, EXEN Coin'leri Ne Zaman Satın Alacak?
EXEN Coin'lerin dağıtım başlangıcı 1 Ağustos 2018 olarak belirlenmiştir.
Takip eden her çeyrek yılın bitimini izleyen 3 gün boyunca Bitexen, o dönemde elde ettiği kripto-para gelirinin %50’si ederinde EXEN Coin’i, açmış olduğu EXEN Coin tahtalarındaki piyasa fiyatlarından düzenli olarak satın alacaktır ve Blockchain üzerinde imha ederek tedavülden kaldıracaktır. 
Halen Bitexen tarafından satın alınmamış ve yok edilmemiş EXEN Coin olduğu sürece düzenli olarak satın almalar devam edecektir.

11. EXEN Coin Alımı Yaparken Bitexen Tavan Fiyatı Belirleyecek Mi?
14 milyon EXEN Coin geri alınana kadar fiyat ne kadar yüksek olursa olsun EXEN Coin işlem tahtalarından alım yapılacak, son 1 milyon EXEN Coin alınırken ise son 1 yıldaki ortalama EXEN Coin fiyatı tavan fiyat olarak belirlenerek emir girilecektir.

12. Geri Alım Programı Sırasında Bitexen Piyasaya Emirleri Hangi Tipten Girecek?
Piyasa yapıcı ve piyasa alıcı olarak her iki tipten de emir girerek alımlar yapılacak, piyasa yapıcı alım emirlerimize satış olmaması durumunda piyasa fiyatı üzerinden alımlar yapılacak.

13. EXEN Coin’lerimi Ne Zaman Satmalıyım?
EXEN Coin modeli, işlem hacminin kullanıcı sayısıyla artması ve dolaşımdaki coin miktarının düzenli geri alımlarla azalması sonucunda EXEN Coin'in değer kazanması prensibine dayanır. Daha fazla kazanç için EXEN Coin'lerinizi uzun süre elinizde tutabileceğiniz gibi, piyasa fiyatı kazanç hedefinizi karşıladığı anda da, EXEN Coin işlem tahtalarında satış gerçekleştirebilirsiniz.

14. EXEN Coin Dağıtımın ICO’dan Farkı Nedir?
Kripto-para piyasasında yüzlerce örneği olan ve temel amacı topluluk fonlaması (crowd funding) olan ICO’lar, belli bir takvim içerisinde, size belli bir bedel karşılığı blok zincir üzerinde üretmiş oldukları token’ların satışını yaparak, projeleri için gerekli fonları sağlamak amaçlıdır.

ICO için üretilen kripto- paraların bir kısmı kurucu ve yatırımcılara ayrılır ve kalan kısmı ise belirlenen bir fiyat üzerinden kullanıcılara satılır. Bu token’ları satın alarak, bir nevi projeye fon sağlayarak yatırım yapmış olursunuz. Projenin başarılı olması durumunda, sahip olduğunuz token’lar satın almış olduğunuz ederin üzerine çıkarak size kazanç sağlayabileceği gibi, tersi durumda yapmış olduğunuz yatırım zarar ile de sonuçlanabilir.

EXEN Coin’lerin tamamı Bitexen tarafından ücretsiz olarak kullanıcılarına dağıtılacaktır.

15. EXEN Coin Dağıtım ve Geri Alım Koşulları Değişir Mi?
Bitexen, aşağıda belirtilen durumların gerçekleşmesiyle sınırı olmak kaydıyla, bu dökümanda belirtilen EXEN Coin dağıtım ve geri alım şartları hakkında değişiklik yapma hakkını saklı tutar:

Bitexen'in kripto-para alım satım platformu faaliyetlerini, komisyon gelirlerini ve muhasebe işleyişini doğrudan etkileyecek yasal düzenlemelerin yapılması,
1 Ocak 2019 tarihinde, o güne kadar kullanıcılara dağıtılan EXEN Coin miktarının 1.000.000'dan az olması,
Bitexen, yukarıda belirtilen durumlardan herhangi biri gerçekleştiğinde, kullanıcılarına yenilenen koşullarla ilgili bilgilendirmeleri ivedilikle yapmayı taahhüt eder.


               













    • Related Articles

    • BTXN Coin EXEN Coin Dönüşümü

      Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı 06:00 itibariyle BTXN Coin’in EXEN Coin olarak dönüşümü tamamlanarak EXEN Coin alım-satım işlemleri başlamıştır. BTXN Coin, 14 Mart 2023 Salı gününden itibaren EXEN Coin olarak dönüştürülecektir. Dönüşüm esnasında BTXN ...
    • EXEN Coin BTXN Coin Dönüşümü

      Değerli kullanıcılarımız, EXEN Coin isminin BTXN Coin olarak değiştirilmesi amacıyla 16 Ekim itibarıyla başlatılan çalışmalar sonucunda; EXEN alım-satım ve yatırma-çekme işlemleri 21 Ekim Perşembe 00:00'da durdurulacak, BTXN tahtasında işlemler 21 ...
    • EXEN Coin Referans Ödül Etkinliği

      01.06.2020 tarihinden itibaren referans kodu ile üyelik oluşturan kullanıcıların, kendi hesaplarını onaylaması ve minimum 1 TL yatırma işlemi gerçekleştirilmesi ardından ödül EXEN Coinler referans sahibi hesabına yüklenmiştir. Bitexen’de hesap ...
    • CryptoCamp Turkey Sıkça Sorulan Sorular (SSS)

      Eğitime kimler katılabilir? Crypto Camp eğitimine katılım için 18 yaş sınırı vardır. Üniversite seviyesinde öğrenciler ve/veya çeşitli sektörlerde çalışan tüm profesyoneller başvuruda bulunabilir. Katılımcılar eğitim kayıtlarını eğitim sonunda ...
    • EXEN Coin'i Nasıl Değerlendirebilirim?

      Kullanıcıların hesaplarındaki EXEN Coin uzun vadeli değerlendirmek için hesaplarda tutulabilir, PRO Tahta’da EXEN/TRY işlem çifti ile Türk Lirası karşılığında veya Hızlı Al-Sat üzerinden 100'den fazla işlem çifti ile alım satım gerçekleştirilebilir. ...