Hesabımı Nasıl Onaylatabilirim?

Hesabımı Nasıl Onaylatabilirim?

Hesabımı Nasıl Onaylatabilirim? 

Hesabınızın onay sürecinin tamamlamak için aşağıdaki aşamaları tamamlamanız gerekmektedir.
  1. Telefon Numarası Doğrulaması 
  2. Kimlik Doğrulaması 
  3. Adres Doğrulaması 
  4. Müşteri Tanıma Formu  
  5. Dilekçeli Selfie Doğrulaması (zorunlu değil.) 

1. Telefon Numarası Doğrulaması 

Bitexen platformuna, e-posta adresi ile kayıt olup şifre belirleyerek üye olduktan sonra giriş yapılmalıdır. Giriş yapıldıktan sonra açılan ekranda telefon numaranızı doğrulamanız gerekmektedir. 


2. Kimlik Doğrulaması 

Bitexen ana sayfasında yer alan "Ayarlar>Hesap Ayarları" menüsünde bulunan "Kimlik Doğrulama" butonu ile işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kimlik doğrulaması yapabilmeniz için kimliğinizin ön ve arka yüzündeki bilgilerin okunur bir şekilde fotoğrafını yüklemeniz gerekmektedir. Kimlik Belgesi’nin Türk uyruklular veya geçici oturma iznine sahip yabancı uyruklular için geçerli bir Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesi olması gerekmektedir.  


3. Adres Doğrulaması 

Bitexen ana sayfasında yer alan "Ayarlar>Hesap Ayarları" menüsünde bulunan "Adres Doğrulama" butonuna tıklayarak E-devlet üzerinden aldığınız Adres Belgesi’ni yükleyerek işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.  

*E-devlet üzerinde oluşturacağınız adres belgesinde "Belgenin Neden Verileceği" seçeneğinde "Kuruma İbraz" seçilmeli, "Kurum Adı" alanına "Bitexen" yazılmalıdır. Bu şartlara uymayan dokümanlar geçerli kabul edilmeyecektir. 

Adres doğrulama talebiniz olumsuz sonuçlanırsa, size doğrulama kriterlerinden hangisi veya hangilerine uyulmadığını içeren bir e-posta gelecektir. Gelen e-postaya geri dönüş yapmanıza gerek yoktur. Belirtilen yönergelere uygun bir biçimde Adres Belgesi’ni tekrar platformda ilgili alana yüklemeniz yeterlidir. 
 

Kimlik ve Adres doğrulaması yaparken; 

  1. Dokümandaki bilgilerin okunaklı olduğuna, 
  1. Gönderilen dokümanın geçerli bir doküman olmasına, 
  1. Doküman tarihinin yeni olmasına, 
  1. Girilen bilgilerle dokümandaki bilgilerin uyumlu olmasına, 
  1. Dokümanın tüm yüzlerinin/sayfalarının yüklenmiş olmasına, 
  1. Kimlik niteliğindeki dokümanlarda TC Kimlik Numarasının bulunmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. 
     

Kimlik ve Adres Belgelerim Neden Gerekli? 

Kimlik ve adres doğrulaması süreçlerimizi "Müşterini Tanı" politikalarımız gereği, sahte veya mükerrer başvuruların önüne geçebilmek için uygulanmaktadır. Bitexen'e gönderdiğiniz bilgiler ve dökümanlar şifreli bir şekilde saklanmakta ve sadece yetkili çalışanların erişimine sunulmaktadır. Dokümanlar kaydedilirken iç suistimal engelleme politikalarımız gereği filigranlanarak (watermark) saklanır. 

Detaylı bilgi için linke tıklayabilirsiniz. 


4. Müşteri Tanıma Formu ve Gerçek Kullanıcı Beyan Formu

Bitexen ana sayfasında yer alan "Ayarlar>Hesap Ayarları" menüsünde bulunan "Müşteri Tanıma Formu" butonuna tıklayarak formu doldurabilirsiniz. Sonrasında formun altında yer alan Gerçek Kullanıcı Beyan Formu'nda ilgili alanları işaretleyip gerekirse ilgili bilgileri doldurduktan sonra Gönder butonuna tıkladığınızda formlarınız incelenerek onaylanacaktır. 


5. Selfie Onayı (Zorunlu Değildir.) 

Bitexen ana sayfasında yer alan "Ayarlar>Hesap Ayarları" menüsünde bulunan "Selfie Onayı" butonuna tıklayarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Kimlik kartınız ile birlikte üzerinde “Bitexen Teknoloji A.Ş. hesap açılışımı onaylıyorum” yazan imzalı ve güncel tarih içeren bir dilekçeyi elinizde tutarak selfie çekip sisteme yüklemeniz gerekmektedir. 

 


               



    • Related Articles

    • Hesabımı Nasıl Kapatabilirim?

      Kendi talepleri ile, bir daha kullanmamak üzere kalıcı olarak hesabını kapatmak isteyen kullanıcılarımızım hesap seviyesi fark etmeksizin destek@bitexen.com adresine sistemdeki kayıtlı eposta adresleri üzerinden “***@***.com mail adresine kayıtlı ...
    • EXEN Coin'in Dağıtım ve Geri Alım Planı Nasıl?

      EXEN Coin'in Dağıtım ve Geri Alımı Nasıl Gerçekleşir? Bitexen’de hesap oluşturan kullanıcılarımıza EXEN Coin dağıtımları 4 aşama şeklinde yapılmış ve her bir aşama, bir önceki aşamadaki EXEN Coin’lerin tamamının dağıtılmış olması koşulu ile ...
    • Grafikleri Nasıl Görüntüleyebilirim?

      PRO tahtada listelenen kripto paralara ait fiyat ve derinlik grafiklerini görüntüleyebilmek için mobil uygulamada yer alan “Al/Sat” bölümünü açın. Açılan ekranda sağ üst köşede yer alan “Piyasa Seçimi” alanından işlem yapmak istediğiniz işlem ...
    • EXEN Coin'i Nasıl Değerlendirebilirim?

      Kullanıcıların hesaplarındaki EXEN Coin uzun vadeli değerlendirmek için hesaplarda tutulabilir, PRO Tahta’da EXEN/TRY işlem çifti ile Türk Lirası karşılığında veya Hızlı Al-Sat üzerinden 100'den fazla işlem çifti ile alım satım gerçekleştirilebilir. ...
    • İşlem Ücreti Nasıl Belirleniyor?

      İşlem ücreti oranları piyasa yapıcı ve piyasa alıcı olmak üzere iki farklı şekilde uygulanmaktadır. Bunlar; Piyasa Yapıcı (Maker): Girilen emrin fiyat itibarıyla karşı yönlü bir emirle eşleşmediği durumda alınan roldür. Başka bir deyişle, en düşük ...