İki Aşamalı Doğrulama (2FA) ve 2FA Sıfırlama

İki Aşamalı Doğrulama (2FA) ve 2FA Sıfırlama

İki aşamalı giriş neden gereklidir? 

İki aşamalı doğrulama, Bitexen hesabınıza girişlerinizde şifrenizle birlikte mobil cihazınız üzerinden ulaşabileceğiniz sürekli değişen bir kodun kullanılması yöntemidir. Bu yöntem Bitexen hesabınıza kötü niyetli kişilerin erişimini zorlaştırarak, hesabınızı korumaya yardımcı olur. İki aşamalı doğrulama sistemini Bitexen hesabınızda aktifleştirmek için gerekli tanımlamaları Ayarlar - Erişim Ayarları sayfasından yapabilirsiniz. 


SMS ile Doğrulama 

SMS ile girişi aktif hale getirdiğinizde, Bitexen hesabınıza giriş yaptığınızda kayıtlı cep telefonunuza Bitexen tarafından tek kullanımlık SMS kodu gönderilecektir, gelen mesajdaki kodu giriş yaparken kullanabilir ve hesabınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz.  
 

Google Authenticator ile Doğrulama 

Google Authenticator; platformumuza giriş yaparken güvenlik katmanını artırmak için kullanabileceğiniz, SMS alternatifi olarak kullanabileceğiniz ve SMS’e göre daha yüksek güncelik sağlayan ek güvenlik modülüdür. 

www.bitexen.com adresinde Ana Sayfa’da Ayarlar – Erişim Ayarları sayfasına girerek Google Authenticator seçeneğine ulaşabilirsiniz. 


Nasıl Kullanılır? 

Cep telefonunuza uygulama mağazalarından Google Authenticator’ı indirin. Ayarlar - Erişim Ayarları sayfasından size özel QR kodunuzu okutun. Ekranda gözüken şifreyi ‘Eşleştirme Kodu’’ alanına yazarak ‘’Doğrula’’ butonuna tıklayın. Artık Bitexen’e her girişinizde Google Authenticator’ı kullanarak tek kullanımlık şifreler üretebilirsiniz. 

Google Authenticator'u aktif hale getirdiğinizde ise, sisteme her girişinizde Google Authenticator uygulamasından Bitexen kullanıcı adınıza karşılık gelen ve kısa aralıklarla yeniden üretilen kodu kullanmanız gerekecektir. Hesabınızın güvenliği için iki aşamalı giriş yöntemi olarak Google Authenticator kullanmanız önerilmektedir. 


İki Aşamalı Giriş erişiminizi sıfırlama talebinizi web sitemiz üzerinden iletmek için;
  1. www.bitexen.com anasayfasında en altta yer alan İletişim bölümündeki Hesap Bilgi Değişikliği bağlantısına tıklayın.
  2. Bitexen hesabınıza giriş yaptıysanız, sağ üstte isminizin yer aldığı alanda Ayarlar>Hesap Ayarları menüsündeki Hesap Bilgisi Değişikliği butonu ile de ilgili ekrana erişebilirsiniz.
  3. Açılan Form’da Değişiklik Tipi olarak 2FA Koduna Erişememeden Dolayı 2FA Sıfırlama'yı seçin.
  4. Gerekli diğer bilgileri doldurun.
  5. Kimlik Belgesi ile Kimlik ve Dilekçeyle Özçekim görselinizi ekranda yer alan bilgilere uygun şekilde yükleyin.
  6. E-posta adresi ve telefon numaranızı girerek Kod Gönder butonuna tıklayın. Yeni e-posta adresinize ve telefonunuza gelecek olan kodları girip Gönder butonuna tıklayın.
Talebiniz en kısa sürede değerlendirilerek tarafınıza bilgi verilecektir.

               




    • Related Articles

    • Müşteri Tanıma Formu ve Selfie Onayı İşlemi Duyurusu

      Müşteri Tanıma Formu ve Selfie Onayı İşlemi Duyurusu  Değerli Kullanıcılarımız,  Müşteri tanıma politikamız ve yasal yükümlülüklerimiz gereği, 15 Haziran 2021 tarihi itibarıyla, Türk Lirası ve kripto para yatırma/çekme işlemleri için müşteri tanıma ...
    • Bitexen ve d-hub Üyelik Kampanyası Hakkında Bilgilendirme

      Bitexen kullanıcılarına özel olarak 11.03.2024 ve 31.05.2024 tarihleri arasında Bitexen mobil uygulaması veya internet sitesindeki kampanya görseli üzerine tıklayarak ya da Bitexen mobil uygulamasında Ayarlar sekmesi altında Bağlantılar menüsünden ...
    • YFII ve SRM Cüzdan Bakımı ve Cüzdan Adresleri Güncellemesi

      Cüzdan bakım çalışması kapsamında DFI.Money (YFII) ve Serum (SRM) yatırma ve çekme işlemleri 18 Ağustos’tan itibaren geçici olarak durdurulacaktır. Yatırma işlemleri açıldıktan sonra, Bitexen’de daha önce oluşturduğunuz YFII ve SRM cüzdan adresleri ...
    • Avalanche (AVAX) ve Tezos (XTZ) Ağ Yükseltmesi ve Sert Çatallanması

      Değerli Kullanıcılarımız,  Avalanche (AVAX) ve Tezos (XTZ) ağ yükseltmesi ve sert çatallanması kapsamında;  2 Aralık 2021 Perşembe günü AVAX ağı üzerinde yatırma-çekme işlemleri 19:30 itibarıyla, XTZ ağında ise 3 Aralık 2021 Cuma ...
    • Cardano (ADA) Ağ Yükseltmesi ve Sert Çatallanması

      Değerli Kullanıcılarımız,  ​ Cardano (ADA) ağ yükseltmesi ve sert çatallanması kapsamında;  ADA yatırma-çekme işlemleri 22 Ekim 2021 Cuma günü 23:45 itibarıyla geçici olarak durdurulacaktır. Ağ yükseltmesi tamamlanınca ADA yatırma ve çekme ...